Turşunun faydaları nelerdir, ne işe yarar? Ev turşusu hangi hastalıklara iyi gelir, zararları var mı?

Kali

New member
Turşu, sebzelerin tuz, su ve sirke gibi sıvılar içinde fermantasyon yoluyla saklanması işlemidir. Genellikle kornişon turşusu, lahana turşusu, domates turşusu, salatalık turşusu ve pancar turşusu gibi çeşitli sebzeler turşu olarak hazırlanır. Turşulama işlemi, sebzelerin ömrünü uzatmak, besin değerlerini arttırmak ve lezzetlerini yoğunlaştırmak için kullanılır. Probiyotik bakteriler açısından zengin bir gıda olan turşu sindirim sistemine de iyi gelir. Peki, turşunun faydaları nelerdir?
Turşunun faydaları nelerdir, ne işe yarar? Ev turşusu hangi hastalıklara iyi gelir, zararları var mı?
 
Üst