Evelik (labada,efelik )Sarması- İç Anadolu Bölgesi

  • Konbuyu başlatan Nane limon kabugu
  • Başlangıç tarihi
N

Nane limon kabugu

Guest
Bugün değişik bir sarma ile geldim hafif ekşi tadı ile asma yaprağı tadında bir sarma
Malzemeler
Bir bağ evelik yaprağı
1su bardağı orta bulgur
1 yemek kaşığı tere yağ
1 yemek kaşığı salça
1adet soğan
Tuz Istediğimiz baharatlar
İsteğe bağlı kıyma eklenebilir
20230522_102410.jpg

20231006_133217.jpg

Öncelikle evelik yaprağını kaynayan suya atıp bir dk tutup soğuk suya koyup kevgire alıyoruz
iç harç için
Tereyağını tencereye alıp yemeklik doğradığınız soğanı ekliyoruz salça ve baharatları da ekleyip...

Devamı...
 
Üst