Kömbe(Cevizli Çörek) -Tokat Mutfağından

  • Konbuyu başlatan deynepnaz
  • Başlangıç tarihi
D

deynepnaz

Guest
Merhaba Yemek Yarışması Takipçileri 🙋🏻‍♀️
Tokat denilince tabii ki en önce yaprak sarması gelir akıllara.Tokat kömbe, sevizli çörek, Tokat'a özgü bazlama, katmer de çok lezzetlidir. Tokat kömbe si yaptım. Dilerseniz mayasız da yapabilirsiniz. Ben 7 bardak un ile 5 bezeden yaptım 5 bardak un ile 3 bezeden de yapabilirsiniz aynı tekniği kullanıp.

Malzemeler
IMG_20221020_125140.jpg


-1 bardak süt
-2 bardak su(dilerseniz süt katmayıp hepsini suyla da yapabilirsiniz)
-2 tatlı kaşığı tuz
-1 instant maya...

Devamı...
 
Üst